BASINDA SBEA, WEB

Gazete Grafiti – Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, engelli bireyler için “sen de bir el at” kampanyası başlattı

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında engelli bireylere destek olmak için “Sen de Bir El At” çağrısı ile kampanya başlattı. Destek olmak isteyenler, DESTEK yazıp 8191’e SMS göndererek 10 TL ya da Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun resmi yardım banka hesaplarına bağışta bulunabilecekler.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, Cumhuriyetin 100’üncü yılında engelli bireylere destek olmak için “Sen de Bir El At” çağrısı zile kampanya başlattı. Kampanya, Türkiye’nin 81 ilini kapsıyor. Bağış kampanyasının ayrıntıları bugün Ankara’da Alba Hotel’de düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Çelebi, “Sen de Bir El At” sosyal sorumluluk bağış kampanyasında vatandaşları, kamu, özel sektör ve her türlü alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapmaya davet etti. Çelebi, toplanan bağışlarla engelli bireylerin kullanmak zorunda oldukları yardımcı araç gereç ve destek teknolojilerine ulaşmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Yusuf Çelebi, bağış kampanyasının ayrıntıları hakkında da şu bilgileri verdi:

“SOSYAL, KÜLTÜREL, TEKNOLOJİK, ERİŞİLEBİLİRLİK, EĞİTİM VE İSTİHDAM AMAÇLI PROJELER GELİŞTİRİYORUZ”

“Türkiye Sakatlar Konfederasyonu olarak kurulduğumuz yıldan beri engelli bireylerin sosyal, ekonomik, kültürel, hukuki, mesleki pek çok konuda sosyal yaşama, topluma kazandırılması için mevzuata uygun olarak ortak hak ve çıkarları korumak, geliştirmek üzere tüm enerjimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ülkemizdeki engelli bireyler ile birlikte yaşama kültürünün yaygınlaşması, tüm engelli grupları için farkındalık oluşturulması başta olmak üzere, sosyal, kültürel, teknolojik, erişilebilirlik, eğitim ve istihdam amaçlı projeler geliştiriyoruz.

“YERLİ ARAÇ-GEREÇ VE DESTEK TEKNOLOJİLERİ İLE ÇÖZÜM SUNMAYI AMAÇLIYORUZ”

‘Sen de Bir El At’ kampanyası ile halkımızın, kamu ve özel kurumların, sivil toplum kuruluşlarımızın desteği ve iş birliğiyle el ele verip Konfederasyonumuz tarafından yerli ve milli olarak üretilen araç-gereç ve destek teknolojileri ile bu eksikliklere çözüm sunmayı amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra sosyal hayatta karşılaştığımız erişilebilirlik sorunları konusunda kamuoyunun dikkatini çekmek istiyoruz. Kültür, bilim, sanat, spor gibi organizasyonlarda daha çok yer alarak sosyal hayata daha etkin, verimli ve eşit katılım sağlamayı hedefliyoruz.

“8191’E DESTEK YAZIP SMS GÖNDEREREK 10 TL, YA DA BANKA HESABINA BAĞIŞTA BULUNABİLİRLER”

Kampanyamıza destek vermek isteyenler, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone GSM operatörlerinden DESTEK yazıp 8191’e SMS göndererek 10 TL ya da Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun resmi yardım banka hesaplarına bağışta bulunabilirler. Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında kampanyaya katkı amaçlı bilim, kültür, sanat, spor alanlarında organizasyonlar düzenleyeceğiz. Bu organizasyonlar için kamu ve özel sektör iş birlikleri ile engelsiz kısa film festivali, tiyatro, resim ve geleneksel el sanatları sergisi, konser, spor turnuvası gibi organizasyonlara katkıda bulunarak veya sponsor olarak destek olunabilir. Perakende sektöründeki alışveriş merkezleri ve zincir market firmaları ile engelli bireyler için önemli gün ve haftalarda yapılacak etkinlikler planlanmaktadır. Kamu, iş dünyası temsilcileri ve sivil toplum örgütlerinin iş birliğinde gerçekleşen etkinlikler sayesinde kampanya tanıtılacaktır.

“AYRIMCILIĞIN OLMADIĞI ENGELSİZ BİR DÜNYA DİLİYORUZ”

Birlikte daha güçlüyüz. Sizlerin küçük bir desteği başkasının rüyası olabilir. Bütün engelli bireylerin temel insan haklarından eşit yararlandığı, ayrımcılığın olmadığı engelsiz bir dünya diliyoruz. ‘Birlik olmak başlangıç, birlikte çalışmak başarıdır’, diyor ve ‘Sen de bir El At’ bağış kampanyamızı bugün başlatıyoruz. Tüm duyarlı vatandaşların desteğini bekliyoruz.”

Yusuf Çelebi, kampanya kapsamında yapılan yardımların sosyal incelemeden geçirilerek gerçek hak sahiplerine ulaştırılacağını belirtti. Buna göre, kampanya mecralarından gelen talepler yerinde incelenecek ve inceleme sonucu destekler şeffaf bir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine hediye edilecek. Kampanyaya, bireysel ve kurumsal, ayni/nakdi bağış yapanlar talep ettikleri takdirde www.sendebirelat.orgkampanya internet sitesinde kendileri ile ilgili katılım ve sponsorluk destekleri duyurulacak. Kampanya sonunda tüm bağışçılara özel hediyeler sunulacak.

Destekçiler; www.tsk.org.tr ve www.sendebirelat.org internet siteleri, Radyo ve TV spotları, TV ve radyolarda yer alacak röportaj ve programlar, dijital platformlarda yer alacak reklamlar, sosyal medyada yapılacak tanıtım ve duyurular, dış mekan ilanları ile kamuoyuna duyurulacak.

“Sen de Bir El At” sosyal sorumluluk bağış kampanyası için Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone GSM operatörlerinden 8191’e DESTEK yazıp SMS göndererek 10 TL ya da Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun resmi yardım banka hesaplarına bağışta bulunmak mümkün.

https://graffitihaber.com/haber/13923271/turkiye-sakatlar-konfederasyonu-engelli-bireyler-icin-sen-de-bir-el-at-kampanyasi-baslatti

Listeye dön

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir